AOD OTVORITEV

AOD OTVORITEV

AOD OTVORITEV 380 253 ESOTECH

V petek, 8. septembra 2017 je družba SIJ ACRONI slavnostno otvorila 30 milijonov vredno naložbo v AOD (Argon Oxygen Decarburisation) konverter. Častni gost svečanega dogodka in glavni govornik je bil predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor. Z novo pridobitvijo družba SIJ Acroni načrtuje povečanje proizvodnih zmogljivosti nerjavnih in specialnih jekel ter bistveno skrajšanje časa proizvodnje.

V družbi Esotech smo na dogodek izjemno ponosni, saj smo bili v projektu pogodbeni partner družbe Primetals iz Avstrije, v času izvedbe pa smo uspešno realizirali vse zastavljene aktivnosti. Posebej pomembno je poudariti, da se je projekt izvajal večinoma med obratovanjem Jeklarne, kar je iz vidika zagotavljanja varnega dela, organiziranja montaže in potrebne spremljajoče logistike, še posebej povečalo zahtevnost izvedbe.

Ob tej priložnosti se Uprava in vodstvo družbe ESOTECH iskreno zahvaljujeta vsem sodelavkam in sodelavcem na projektu, ki ste pomembno pripomogli k realizaciji ene največjih naložb v Sloveniji, v zadnjem obdobju. Hvala tudi družbi Acroni, za naročilo in izkazano zaupanje ter dolgoletno poslovno sodelovanje.